Aerial rekordman Hájek avslutade plötsligt sin karriär: Anledningarna är mer

“Gag resultat under de senaste loppen och ihållande hälsoproblem för mig under de senaste månaderna inte möjligt att helt träna mig efter tvekan att nå denna slutsats”, skrev han Hajek i sin officiellt uttalande.

För en vecka sedan, medan Harrachov hoppade på Grand Prix i Tchaikovsky, där han vann sin tjugonde plats, hans sommar max. Varför bestämde den långa representanten och medlemmen av Dukla Liberec att sluta mitt i förberedelserna inför den nya säsongen?I texten, som gav server skoky.net, något gåtfullt stater “Orsakerna är många och jag vill inte att någon att hoppa med oss ​​att göra något, inklusive jag själv, varken kritisera eller försvara.”

enligt MF DNES Hajek hade upprepade problem med livsstil, inte bara under ceremoniella läger, men också i våra egna fabriker. Allt var tvungen att kulminera i slutet av augusti på Continental Cup i Frenstat pod.

skid chefer förlorade tålamodet och bannlyste Hajek av representation.Han avskedades också av hans arbetsgivare Dukly Liberec. “Vi var tvungna att svara på hans uteslutning från landslaget och vi öppnade vårt avtal med honom på anställningsförhållandet den trettionde september”, säger chefen Dukla Michael Georgiev.

“Jag är ledsen, Tony var en longtime representativa och vi lita på honom, särskilt under år av skidåkning. Men i dag, hoppa sport så nära att du måste träna riktigt hårt och vissa saker bara inte kan obestämd tid ignoreras. ”

Chefen för dykning sektionen Leoš Škoda Hajek beslut att avsluta karriären uppskattat. “Han var ansvarig för det. Om han någonsin vill komma tillbaka kan ingen stoppa honom.Det fanns vissa problem, men med tanke på sig en konkurrent i den inte vill dissekera “, säger Skoda

Antonin Hajek var en av de stora talanger tjeckiska hop -. Och Darlings fans. Hoppning började i Harrachov under ledning av den berömda tränaren Dalibor Motejlka. I världscupet hade han kört för första gången på mindre än sjutton år. År 2005 slutade han fyra på junior-VM.

Hans karriär noterades allvarlig bilolycka 2008, varefter han hade flera operationer och året därpå förlorade han VM i Liberec.

Efter att ha återvänt 2010, blinkade han två fjärdedelar i världscupen och slutade sjunde i Vancouver OS.I slutet av säsongen vann han den åttonde platsen vid World Ski Championships. I slovenska Planica slutade han i finalen till 236 meter, som fortfarande är en giltig tjeckisk rekord.