Tjecker i Roubaix. När cykling kör, bor basketbollsspelare nu

För cykel fans finns det en fest varje år när våren ryttare iväg från Paris till den belgiska gränsen – här i Roubaix. Årets Zdenek Stybar skrev historia med andra plats på den mest kända klassiker, men nu staden tillhör någon annan. Basketbalistům. Hem

“Jag tittar bara Tour de France och Vuelta. Zdenek Stybar också, men vet detta race “medger Peter och Pavel Benda Pumprla quips:” Även nu, när vi klättrade, ingen min cykel om övergången strejken. . Så vi inte har märkt ”

Deras arbete är naturligtvis allt annat än tänka på cykling: samla tillräckligt med styrka och komfort i höjd med Eurobasket.Onsdag väntar tjeckiska från 18.30 kvartsfinalen mot Serbien, följt av resultatet av antingen semifinalen på fredag, eller dagen innan den första delen av kampen om femte till åttonde plats, vinnaren kommer att säkerställa kompetens för de olympiska spelen i Rio.

Och det verkar som om nästan hundra tusen Roubaix kunde vittna för dem. “Även om vi inte är direkt i Lille, naturligtvis vi vann” prisa ytter Pumprla.

Anledningen? Övriga parter till slutspel, är den officiella centrum nu långt större Lille, de inte är nöjda med bostäder. Inte att de saknar kvaliteten på hotellen själva – men deras omgivningar finns redan där. “De andra lagen är på motorvägen där de bara har en bensinstation.Det är svårt att alltid stänga på hotellet, kan vi gå utanför “, säger Benda. “Vi är den mest glada resan: relativt i centrum, inom fem minuter går. Det är trevligt, “instämmer Vojtěch Hruban.

Precis som i grupp i Riga, Lettland bor laget igen på Mercure Hotel, sedan tillbaka till hallen tillsammans med polisen. Men medan i Baltikum laget bus “frčel” och den röda och allt var mycket närmare, är Roubaix på den gigantiska Stade Pierre Mauroy kretsen minst tjugo minuter.

“Men sedan klättra ut och det är en trevlig kvadrat och butiker runt, säger Pumprla; Tjeckerna är uppenbarligen nöjda på sin bas. “Det finns inget att missa.Inte lösa om rummen själva eller vallmo – Vi kom hit för att spela basket och vi försöker anpassa hela tiden och ansträngning “, säger Benda

Vilka skulle passera spegeln i entrén till receptionen, kan med lite. lycka till de flesta kadrer. Orsak? Det finns den bästa wifi-signalen på hotellet. “Alla vill komma i kontakt med familjerna och internet är det perfekta mediet”, säger Pumprla.

Den enda “berättelse från filma” förblir tillfällen då det tjeckiska landslaget och Belgien utfärdade samtidigt till matsalen. “Vi diskuterade inte de två första måltiderna, vi hade en buffé och det fanns en kamp för mat. Men hur belgarna vänster, har vi ett helt rum till mig själv, “log Pumprla.

Ja, är laget Belgien redan hemma, genom den första rundan av slutspelet inte passera.Men tjeckerna lyckades. Och från deras tillfälliga hem i Roubaix söker de efter en seger.