Att lista alla Messis triumfer och framsteg är knappast värt det

Tuttosport-experter utvärderade den fantastiska talangen för en ung kille från Barcelona 2005, då unga Lionel var bara 18 år. Det var emellertid osannolikt att någon kunde ha förutsagt att Messi skulle underkasta sig ett sådant antal toppar, som alla är välkända under vår tid.

Unga topptalanger. Vad de 15 Golden Boy Award-vinnarna har uppnått

Att lista alla Messis triumfer och framsteg är knappast värt det. Det räcker för att bara nämna att han har räknat fem gyllene mål – de högsta individuella priserna i modern fotboll i världen. Det är också intressant att sedan 2005 absolut inte har skett några förändringar i Messis klubbkarriär – både då och nu fortsätter han att vara en Barcelona-spelare. Det var riktigt, då var han bara en av de lovande unga “prospektema”, och anses nu vara en av de största spelarna i klubbens historia.

2006 – Cesc FABREGAS

Den första spanjoren som tog emot Golden Boy var mittfältaren till dåvarande “Arsenal” Cesc Fabregas. Som 19-åring kunde denna spelare på ett adekvat sätt uppträda i huvudteamet hos en av de engelska jättarna, som respekterades av Tuttosport-analytiker.

Unga topptalanger. Vad de 15 Golden Boy Award-vinnarna har uppnått

Med Arsenal kunde Cesc inte åstadkomma allvarliga segrar, men sedan fick han fortfarande titlar och blev mästare i Spanien i Barcelona och engelsmästaren i England i Chelsea-lägret. I lägret för den “blå” 31-åringen för närvarande Cesc nu och fortsätter sin karriär som fotbollsspelare, vilket är sant, inte har rollen som en ovillkorlig spelare i huvudlaget. Men denna begåvade spanjor uppnådde fortfarande mycket, för på hans konto finns det också ett antal framgångar på den internationella arenan, där han som en del av det spanska landslaget två gånger blev europamästare (2008, 2012) och en gång världsmästare (2010).