Den enda italienska fotbollsspelaren som vann Golden Boy

Efter Anderson vann brasilianern Golden Boy Award igen. Alexandre Pato, som spelade för Milan vid den tiden, förblir den sista representanten för sitt land som vann det prestigefyllda Tuttosport Award.

Unga topptalanger. Vad de 15 Golden Boy Award-vinnarna har uppnått

Patos karriär kan knappast kallas framgångsrik. Han vann det italienska mästerskapet en gång med Milan, men motiverade inte de framsteg som gavs honom. På många sätt orsaken till skada. Idag fortsätter den 29-åriga Alexandre sin fotbollskarriär i Kina, där han har varit i Tianjin Quanjians rang sedan 2017.

2010 – Mario BALOTELLI

Den enda italienska fotbollsspelaren som vann Golden Boy är Mario Balotelli, som erkändes som Europas bästa unga spelare 2010. Då var Super Mario 20 år gammal och han spelade som en del av Manchester City, där han flyttade till sommaröverföringsfönstret från Inter.

Unga topptalanger. Vad de 15 Golden Boy Award-vinnarna har uppnått

I lägret “Nerazzurri” vann Balotelli det italienska mästerskapet tre gånger, och en gång med “stadsfolket” blev han mästaren i England. Med det italienska laget 2012 nådde han finalen i EM, där hans lag blev slagen av spanjorerna. Naturligtvis kunde den talangfulla fotbollsspelaren Balotelli inte helt förverkliga sig på grund av sin svåra karaktär och ofta knep som inte kunde förklaras och förklaras. Sedan 2016 har Balotelli spelat i Nice för Frankrike, men vid 28 års ålder vill han försöka återgå till toppnivån, som han upprepade gånger har sagt till pressen nyligen.

2011 – Mario Götze

Goetze fick utmärkelsen när han var 19 år då han var på kontrakt på Dortmund Borussia. Han blev den första tyska fotbollsspelaren som erkändes av Tuttosport-experter som kontinentens bästa unga spelare. Sedan 2011 har ingen av de tyska talenterna någonsin vunnit Golden Boy.

Unga topptalanger. Vad de 15 Golden Boy Award-vinnarna har uppnått

Med Borussia vann han två tyska titlar och lägger till tre triumfer till dem, men redan i Bayerns läger, där han flyttade 2013. Men ofta skador tillät inte Goetz att förverkliga sig i lägret i München Grand och sedan 2016 är han återigen en spelare i Dortmund Borussia. Toppen i Goetze karriär kan kallas året 2014, då han vann VM med det tyska landslaget och gjorde det enda målet mot Argentina (1-0) i den kompenserade tiden för den slutliga matchen.