Den första brasilianern som vann Golden Boy

2007 – Sergio AGUERO

Den andra efter Messi och den sista till nuvarande ögonblicket Golden Boy-prisvinnaren som representerar Argentina. Aguero erkändes som den bästa unga fotbollsspelaren som spelade i Europa när han spelade i Spanien i Madrid “Atletico”.

Unga topptalanger. Vad de 15 Golden Boy Award-vinnarna har uppnått

2011 flyttade Sergio till Manchester City, där han fortsätter till denna dag, efter att ha lyckats göra mer än ett och ett halvt hundra mål för “stadsfolk”. Agueros mest slående resultat i fotboll är de tre mästerskapen i England med Manchester City. Naturligtvis förtjänar en sådan talang som Sergio minst en seger i Champions League, men hittills har hans lag inte lyckats nå detta. Aguero är dock bara 30 år och åtminstone flera försök att korrigera situationen kvar i hans tillgång.

2008 – ANDERSON

Den första brasilianern som vann Golden Boy var mittfältaren Anderson från Manchester United, som då var 20 år gammal. 2007 och 2008 blev en av de bästa i karriären för denna lovande fotbollsspelare vid den tiden. Han drogs regelbundet in i det brasilianska landslagets rang, för 25 miljoner euro flyttade han från Porto till Manchester United, där han också visade sig vara mycket bra till en början.

Unga topptalanger. Vad de 15 Golden Boy Award-vinnarna har uppnått

Fyra gånger med Mankunians segrade Anderson i Englands mästerskap, och 2008 vann han med laget av Alex Ferguson och Champions League. Tuttosport trodde också på den brasilianska fenomenala talangen och hedrade honom med den bästa unga fotbollsspelaren i Europa, men ganska snart i Andersons karriär var det en nedgång. 2015 lämnade han äntligen Manchester United och återvände till sitt hemland, och i sommar tecknade han ett kontrakt med det turkiska laget Adana Demirspor, som tjänade i landets näststarkaste mästerskapsavdelning.