Den spanska mittfältaren Isco fick Golden Boy Award

Den spanska mittfältaren Isco fick Golden Boy Award vid 20 års ålder som en fotbollsspelare i Malaga. Han blev den första spelaren i prisets historia, som visade sig vara hennes triumf, och talade inte i toppklubben i sitt land.

Unga topptalanger. Vad de 15 Golden Boy Award-vinnarna har uppnått

2013, för 30 miljoner euro, flyttade Isko till Real Madrid, där hans karriär totalt sett utvecklas ganska bra. Mittfältaren en gång i lägret “krämig” blev mästare i Spanien, men han vann fyra gånger med laget i Champions League. Med jämna mellanrum uppträder rykten i pressen antingen om Iscos önskan att lämna klubben, eller påstås om Reals avsikt att sälja det någonstans, men hittills har de inte hittat sin bekräftelse. Imidlertid är överföringskampanjen i januari precis runt hörnet, och därför är det fullt möjligt att förvänta sig en ny serie av romanen “Isko lämnar Real Madrid”.

2013 – Paul POGBA

Den färgglada fransmannen blev ägare till Golden Boy vid 20 års ålder och var en Juventus fotbollsspelare. Pogba var den första representanten för sitt land som fick detta pris.

Unga topptalanger. Vad de 15 Golden Boy Award-vinnarna har uppnått

På Juventus var Pogba en av de viktigaste spelarna och hjälpte laget fyra gånger att vinna den italienska titeln. Sommaren 2016, för 105 miljoner euro, flyttade Paul till Manchester United, där hittills bara European League lyckades vinna från allvarliga troféer. Men nu är det dags för Mankunians att förändras, för nyligen slöt klubben upp med Jose Mourinho. Eventuellt kommer den portugisiska chefens avgång också att hjälpa Pogbas karriär, där vissa svårigheter har observerats på sistone.

2014 – Raheem STERLING

Sterling fick utmärkelsen när han var Liverpool-spelare, men han kunde inte vinna några titlar i Reds läger.

Unga topptalanger. Vad de 15 Golden Boy Award-vinnarna har uppnått

2015 flyttade Raheem för 49 miljoner pund till Manchester City, där han lyckades en gång vinna titeln som mästare i England. Sterling är en av de viktiga spelarna i ”stadspersonarnas läger” och visar otroligt snabbhet och teknik. På sina 24 år är Sterling fortfarande framme, och därför med tanke på saken är det osannolikt att frågan om påfyllning av dokumentationen med nya troféer kommer att bli.