För resten av nyckelfaktorerna överträffar Kombarov

Vad mer Ayrton ser statistiskt bättre ut än hans rival för Spartak är i kvantitet och kvalitet av kampsport. Brasilianerna går oftare in i dueller och lämnar oftare dem vinnaren, men det här är bara en följd av att Ayrton föredrar att tillgripa enskilda handlingar oftare, medan Kombarov är en mer kollektiv spelare.

För resten av nyckelfaktorerna överträffar Kombarov nu sin nya konkurrent. Det är dock värt att prata om några taktiska skillnader i spelet “Fluminense” och “Spartacus”. I det brasilianska laget var Ayrton ofta tvungen att utföra den vänstra insiderens funktioner i ett schema med tre centrala försvarare. I den här situationen flyttade Ayrton betydligt högre än Kombarov spelar i Spartak och betalade mycket mer uppmärksamhet åt loitering från första till sista tredjedelen av fältet.

Intressant, trots det starka individuella spelet, ser Ayrton i attacken fortfarande svagare än Kombarov, och brasilianen har ännu inte behärskat kraven för en spelare av den här linjen som finns i europeisk fotboll. Av denna anledning kan vi säkert säga att Ayrton är en investering i framtiden av Spartaks ledning. Under de närmaste åren måste denna spelare gradvis avskaffa andra konkurrenter från Kombarov och potential, ha behärskat den ryska fotbollen och har börjat träna de medel som investerats i förvärvet.

Vad säger överföringen i Brasilien?

Det finns ingen entydig synpunkt bland Fluminense fans om Ayrtons övergång till Spartak. Någon är glad över den här affären, eftersom den är mycket lönsam för “tricolor” (åtminstone ur ekonomisk synvinkel och för närvarande ser det verkligen ut), medan andra noterar en negativ trend som deras klubb måste dela med nya spelare bara från – För en akut brist på pengar.

Åsikter är så diametralt motsatta att det är bättre att helt enkelt citera de mest levande citat från Fluminense fans, kommentera överföringen på Brasiliens främsta fotbollsplatser.