Sommaren 2010 var tiden på Juventus också över

Långsamt blev det klart att de bästa åren var kvar. Camoranesi dök upp och försvann i Juve på grund av flera skador. Men de ville inte säga farväl till honom – Kampens kampkvaliteter värderades högt av Lippi, som var väl bekant med honom. Vid världscupen 2010 tog italienarna igen Mauro – liksom andra snabbt åldrande stjärnor. Camoranesi kom på som en ersättare och hjälpte laget att undvika ett obehagligt drag med Paraguay.
Han spenderade också en gång i konfrontationen med Nya Zeeland, som slutade 1: 1. Med Slovakien spelade Mauro inte längre. Snart gick Italien tomhänt.

Sommaren 2010 var tiden på Juventus också över. Intressen för veteranen visades av Birmingham City, men Camoranesi valde tyska Stuttgart. I Tyskland var det inte särskilt möjligt att spela: Kan inte anpassa sig till det nya laget, Mauro lämnade landet och återvände hem.

Mauro Camoranesi: det grymma ödet för den halvglömda titanen i italiensk fotboll

Slutligen, möjligheten att visa sig i den översta ligan i Argentina. Ja, det här är inte serie A, men barnet i honom var nöjd med en sådan “bekännelse”, trots att han var inbjuden till sin plats och inte av “floden”. Nej, från 2011 till 2014 spelade han för “Lanus” och “Racing Avellaneda” och sedan hängde stövlarna på en spik.

Hans karriär var svår och oförutsägbar. De bästa år och troféer valdes i domstol. När han var särskilt bra tog han Juve tillbaka till italiensk fotbolls elit. I åtta år i Turin vann han en trofé A-serie, som inte speglar hans talang. År 2006 kunde han lätt hitta en klubb lättare, men han stannade och valde en svår väg. Han offrade sig för att återge namnet till storheten. Handlingen av denna idrottsman – det är synd att han är mycket sällan ihågkommen idag.