Förlorad Federer hade gåsskal. Underteckna inte det ännu, varnar tränaren

De schweiziska tennis elegans amerikanerna har varit mycket populära under 16 år av US Open. I år känslomässigt band intensifierar Federerův vänlig inställning till fans och mästerliga rida till finalen utan att förlora ett set.

Allt eskalerade på söndagskvällen lokal tid. På grund av vädret måste publiken på Arthur Ashe Court vänta på striden om två stora rivaler som kulminerade i den senaste Grand Slam-turneringen. Under spelets gång, folk på läktarna gav högt vem han har att vinna.

“Det är en underbar känsla när man vet att publiken vill vinna, du fick tillbaka in i matchen. Jag tror att folk kände att de inte spenderade pengar i onödan.Det var en stor kamp, ​​”sade 34-årige Federer på en presskonferens. “Det är säkert det en av anledningarna till att jag fortsätter – på grund av de ögonblicken jag har gåsskallar. Det är bra. “Reportrar Federer ifrågasatt om bullret förvärrades genom att ändra akustiken på grund av byggandet av taket på arenan Asheově.

“Det är svårt att säga. Kanske. Men jag har hört en högtalare i New York flera gånger här, “schweizaren log. “Men det var en otrolig kväll.”

I Federerově huvudet tvättas tankar: utomlands betong upplevt en framgångsrik två veckor, vann turneringen i Cincinnati, för första gången sedan 2009 i US Open nådde finalen. Men han föll igen.För första gången i sin karriär har han förlorat tre matcher i Grand Slam-titel i rad (2014 och 2015 Wimbledon och söndag duell), tionde totalt sett lämnat den slutliga nederlag.

“Jag är mycket besviken”, fnös en erfaren schweizisk. “Jag hade en hel del chanser på motattack. Novak tillät inte mig så mycket, men jag var tvungen att spela bättre. ”

Federer tog matchen i endast fyra av 23 brejkbolů. “Jag har inte spelat så aggressivt och kanske det är därför jag ryste vid viktiga tillfällen. Vem vet “Han sade

I en avgörande ögonblick markerade fjärde set, då Djokovic tvingades fly till leda. 5: 2. “Det var en besvikelse”, erkände Federer.

I övrigt var det dock för hans match mot Djokovic mycket upplysande. “Det var bra. Jag spelade förmodligen den längsta matchen för säsongen.Jag älskar hur jag gjorde det, jag har inga problem. Jag är glad att jag kunde spela på en sådan nivå så länge jag slet hårt under sommaren “säger en av de bästa tennisspelarna genom tiderna.

” jag är glad att det vid vilken nivå jag fick “

Federer kritiseras ibland, är det gamla, redan det det gör det inte. En samling av Grand Slam segrar som inte kan expandera. Men den schweiziska veteranen verkligen inte kommer att sluta, som tal, tvärtom stärks.

Enligt tränaren Stefan Edberg schweiziska fortfarande har en chans att vinna sin artonde Grand Slam-titel. “Du kan inte sjunka. Ta reda på hur man kan förbättra och vad spelnivå.Det ger honom fortfarande en chans att lyckas “säger svensken.

” Jag spelar bra hela säsongen, jag är nöjd med den nivå som jag fick. Jag har balanserade resultat. Jag kan besegra de bästa spelarna, säger Federer.

Just i pětisetových Djokovic strider på de bevakade företagen slå Wimbledon semifinalen 2012.

“på andra sidan får jag en stark avslutning av säsongen. Hoppas att bekräfta detta, “ser Federer Champion Tournament ut.